Volvo V90 CC T5 Ocean Race


Med jævne mellemrum producerer Volvo en række specialmodeller, der i de fleste tilfælde refererer til deres engagement i Volvo Ocean Race, et Jorden rundt kapsejlads, der afholdes med tre års mellemrum. Volvo har denne gang kreeret en V90 Cross Country T5, der i Ocean Race versionen udmærker sig ved den hvide farve med de grå stødlister og orange detaljer, samt en lidt ændret styling i forhold til en standard Cross Country. Derudover har bilen ægte træbund i bagagerummet og en helt speciel kabine med samme høj-orange detaljer, som vi også ser udvendigt. Det giver et imponerende look, der på mærkværdigvis får bilen til at virke langt mere voluminøs end en standardbil.

Udover de mange Ocean Race inspirerede detaljer, så fås bilen også med en speciel tagboks, leveret i samme farve som bilen og med samme fede detaljer – altså sammen originalt Volvo tilbehør.

Vi kan vist roligt blive enige om, at V90 Cross Country Ocean Race ser godt ud. Det er en overordentlig fed bil at se på – men samtidig også en dejlig bil at køre i. Kabinen er så skandinavisk som det overhovedet kan blive, med rene linjer og en skøn kombination af træ og læder. Kabinen i Ocean Race modellen er holdt i helt lyst læder, hvilket kræver lidt tålmodighed fra ejeren. For selv om det ser hamrende godt ud, så tager det hurtigt imod farve fra et par blå jeans – og kanterne på sæderne komme nemt til at virke beskidte, når de tager imod snavs fra ind og udstigninger. Men, er du frisk på at bruge en klud og lidt tid med jævne mellemrum, så skal du endelig ikke holde dig tilbage fra at vælge det lyse læder.

Bag rattet opfører Ocean Race modellen sig som en helt almindelig V90 Cross Country, som så igen opfører sig stort set som en helt almindelig V90. Det lidt højere tyngdepunkt mærkers på ingen måde ved helt almindelig dagligdagskørsel – men tværtimod giver den ekstra frihøjde dig en tryghed, hvis du har en aktiv livsstil, der kræver lidt kørsel i skov, på strand eller andre lettere ufremkommelige steder. Her klarer Cross Country sig eminent og firehjulstrækket kommer virkelig til sin ret.

Den 250 hk T5 motor gør det imponerende godt. Vi har tidligere testet den i den almindelige V90, og var så glade for den, at vi ikke følte os draget mod den større T6’er. Sammen med en virkelig lækker 8-trins automatisk gearkasse, serveres der rigeligt med power og et meget højt komfortniveau i form af et lavt støjniveau.

Støj kan dog ikke helt undgås, hvis du kører med den specialfremstillede tagboks. Ved motorvejskørsel er der en del støj fra tagregionen, hvilket godt kan genere lidt. Men, det er ingenting i forhold til nogle af de tagboksløsninger, der ellers er på markedet. Volvo har helt klart tænkt aerodynamikken ind i billedet, da de satte stregerne til den store kasse. En ting der også er nødvendig, da T5’eren i forvejen kun holder sig omkring de 14 km/l – det gør den bestemt ikke med tagboks og passagerer og tilhørende bagage. Der er vi under 10 km/l.

Set over en kam og i en direkte sammenligning med en almindelig Cross Country, så får du en masse herlige ting til Ocean Race modellen. For det første får du et unikt design med nogle fede detaljer, der virkelig får bilen til at skille sig ud, bl.a. det blærende trægulv i bagagerummet – som du nok alligevel ender med at dække med en gummimåtte, da du ikke nænner at ridse det. Du får også den unikke kabine med de smarte orange og grå detaljer, og den mere aggressive styling udvendigt.

Personligt er jeg vild med det look og det signal bilen sender. Den viser, at der her kommer en aktiv person – en der sætter pris på detaljer og som ønsker at kombinere det med praktiske løsninger. Noget der i den grad tiltaler mig. Og motoren er lækker, om end tørstig – men sammen med den imponerende 8-trins gearkasse, giver den bare en rigtig god køreoplevelse, der ikke altid er lige nem at finde.

Hatten af for Volvo, fordi de tøj lave disse specialmodeller – fordi de tør skille sig ud med nogle detaljer, der måske ikke er super praktiske i det daglige, men som i den grad gør bilen unik og samtidig giver noget at snakke om, når der skal sparkes dæk, når vennerne kommer på besøg.