Ford klar med ny Edge


Den nye Ford Edge kommer med en perlerække af avancerede førerassistanceteknologier, der gør køreturen til en leg. Disse omfatter adaptiv fartpilot skræddersyet til start- og stopkørsel, vognbanecentrering, automatisk nødbremsning og Evasive Steering Assist, der opfanger forankørende biler og hjælper med at styre udenom i tilfælde af fare.

Den nye Edge fås i udstyrsspækket Titanium-, Ford Performance-inspireret ST-Line- og ikke mindst eksklusiv Vignale-variant, der alle fås med indbygget FordPass Connect-modem og Fords SYNC3-infotainment-system.

Også en række luksuriøse features følger med, såsom muligheden for at tilpasse den digitale del af instrumentpanelet efter personlig præference, sædevarme og –afkøling, ratvarme, trådløs opladning til smartphones og ikke mindst B&O-audio på 1000 watt.

En ny, 238 hestes biturbovariant af Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor leverer power som i en større motor og optimeret brændstoføkonomi som i en mindre motor – alt sammen gennem et 8-trins automatgear, der er skræddersyet til smidig kørsel.

“Den nye Ford Edge tager sig næsten selv af køreturen med sin vifte af bekvemmelige førerassistanceteknologier. Dens avancerede teknologi og brændstofeffektive 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor samt 8-trins automatgear gør den til vores mest attraktive tilbud nogensinde for det stigende antal SUV-kunder i Europa,” udtaler Roelant de Waard, topchef hos Ford Europa.

En intelligent SUV til en intelligent verden
Nyeste generation af Ford Edge kommer med et væld af sofistikerede førerassistanceteknologier, der optimerer både komfort, sikkerhed og parkering. Disse omfatter:

- Adaptiv fartpilot med Stop & Go, trafikskiltegenkendelse og vognbanecentrering, der gør det let at køre i myldretid og start- og stoptrafik. Teknologierne er også støttet af intelligent fartbegrænser, der automatisk holder afstand til den forankørende. Disse teknologier komplimenteres af sikkerhedsorganisationen Euro NCAP, som tidligere har givet sikkerheden i Ford Edge topscore med 5 stjerner.

- Evasive Steering Assist, som med radar og kamera opfanger forankørende biler, der kører langsommere – eller holder helt stille – og advarer føreren og hjælper med at dreje uden om faren, hvis fører ikke selv reagerer.

- Postkollisionsbremse, der bremser bilen efter et sammenstød, så man undgår et eventuelt efterfølgende sammenstød med f.eks. modkørende trafik.

- Intelligente forlygter med kamerabaseret teknologi, der forudser sving på ruten og lyser i vejens retning, selv inden der drejes på rattet.

- Blindvinkelsassistance, som bruger bilens bagsensorer til at holde øje med omgivelserne. Teknologien signalerer i sidespejlene, når en anden bil befinder sig i bilens blinde vinkel. Den fortæller også, hvornår bilen er passeret langt nok forbi til, at man selv kan trække ind i vognbanen.

- Blændfri forlygter, der automatisk blænder ned for modkørende.


- Derudover fås den nye Ford Edge også med intelligent fartbegrænser, automatisk nødbremse med fodgængerregistrering og parkeringsassistance, der klarer parkeringen for dig.

Komfortabelt interiør
Indbygget FordPass Connect-modem gør den nye Ford Edge til et mobilt wifi-hotspot med mulighed for at tilkoble op til 10 smartphones eller lignende. Udover at få live trafikopdateringer og gøre streaming på farten til en leg, tilbyder FordPass Connect også en vifte af praktiske features med den tilhørende FordPass-app, der gør, at du altid har din Ford lige ved hånden.

Den nye Ford Edge fås med trådløs opladning og Fords SYNC3-infotainment-system, der gør, at du kan styre både tilkoblede smartphones, audio, navigation og klima blot ved hjælp af talekommandoer og en 8”-touchskærm i farver.

Den nye Edge fås med eksklusivt og skræddersyet B&O-lydsystem, der sikrer en perfekt lydoplevelse i hele kabinen med 1000 watt leveret gennem 12 højtalere.

Edge har digital instrumentering i analog stil, hvor du selv vælger dit personlige layout af speedometeret og anden vigtig information.

Harmonisk højkvalitetsmateriale og avanceret design giver interiøret i den rummelige Ford Edge en eksklusiv fornemmelse. Automatgearet i den nydesignede centerkonsol kommer i form af en moderne og ergonomisk drejeknap, der frigør plads og giver lettere adgang til f.eks. mobil opladning, mens den elektriske parkeringsbremse frigør yderligere plads til opbevaring af ting i aflægningsrum.

Kraftig og moderne performance
Edge er som standard tillige udstyret med Fords intelligente firhjulstræk, som automatisk fordeler trækket på de fire hjul afhængig af kørsel og vejoverfladens beskaffenhed, hvilket sikrer maksimalt vejgreb under alle forhold. Den nye Edge introducerer nyeste version af dette system, der ved hjælp af bilens sensorer i løbet af 10 millisekunder afgør, om firhjulstræk er nødvendigt.

Dertil yder Fords nye 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor 238 hk og optimeret brændstoføkonomi, lavmoment og støjreducering. Motoren bryster sig derudover af både en mindre højtryksturbo og større lavtryksturbo. Ved højere hastigheder tager den større turbo over for at opnå en acceleration, der med 8-trins automatgear giver en smidig køreoplevelse. Gearkassen omfatter derudover:

- Adaptive Shift Scheduling, der aflæser individuel kørestil og tilpasser gearskift herudfra. Systemet kan også identificere op- eller nedadgående hældninger og hårde sving, som den justerer gearskiftet ud fra for en mere stabil og behagelig køreoplevelse.

- Adaptive Shift Quality Control, der aflæser bilens information og vejforholdene og tilpasser koblingstrykket herudfra for blødere gearskift.

I Danmark fås den nye Edge med Fords 2-liters EcoBlue-dieselmotor i to udgaver – 150 hk og 238 hk.

Den nye Ford Edge fås både som Trend, sporty ST-Line, udstyrsspækket Titanium og eksklusiv Vignale, der har forskellige udstyrsniveauer og særkende. Fælles for alle varianterne er et opdateret design med bredere frontgrill i atletisk finish.

Fords’ SUV’er, der indebærer den kompakte EcoSport, den mellemstore Kuga og den store Edge, udgør nu mere end hver femte solgte Ford-bil i Europa. Fords SUV-salg steg med mere end 19 procent i oktober sammenlignet med samme periode sidste år.

Den nye Ford Edge kan bestilles fra januar og fås hos danske Ford-forhandlere til april, hvor vi naturligvis vender tilbage med en omfattende test.