Ny elektrisk Soul fra KIA


KIA Motors har præsenteret den nye Soul EV, som er en ny version af KIAs prisbelønnede kompakte nul-emissions-crossover. Ifølge KIA er den nye model finurlig, sjov og tiltrækkende. Og med sin komplet elektriske drivlinje, vil ejerne af Soul aldrig mere skulle besøge en tankstation.

Næste generations batteripakke med stor kapacitet
Den nye Soul EV er udstyret med en ny banebrydende vandkølet litium-ion-polymer 64 kWh batteripakke med en væsentlig forbedring af rækkevidden i forhold til den udgående model. Det betyder, at behovet for daglig opladning er væsentligt reduceret, og det kombinerede opladningssystem (CCS) med lynopladning med jævnstrøm, som er standardudstyr, betyder kortere stop og hurtig opladning af batteriet.

Soul EV testes i øjeblikket for at konstatere den estimerede rækkevidde, og den samlede rækkevidde for batteriet forventes offentliggjort i starten af 2019.

Køredynamik: sjovere end nogensinde
Soul EV har altid været synonym med komfort, en raffineret køreoplevelse, stilhed og ubesværet trækkraft. Med 204 hk og et drejningsmoment på 395 Nm (en stigning fra 285 Nm i den udgående model) accelererer den nu endnu mere kraftfuldt. Køreegenskaberne og køredynamikken er også forbedret markant takket være anvendelsen af et nyt komplet uafhængigt hjulophæng bagpå. Den nye Soul EV giver også føreren mulighed for at tilpasse køreoplevelsen og deres strømforbrug via fire køreindstillinger – Eco, Comfort, Sport og Eco+ – med automatisk tilpasning af motorydelsen. Køreindstillingerne tilpasser også den regenererende opbremsning, airconditionanlægget og varmeindstillingerne, og føreren har mulighed for at indstille hastighedsbegrænsninger, så de kan regulere effektiviteten under forskellige kørselsforhold.

Soul EVs intelligent regenererende opbremsning betjenes via skiftekontakterne bag rattet, hvormed føreren kan bremse bilen og genindvinde mere kinetisk energi, så bilens rækkevidde øges. Føreren kan vælge mellem fire niveauer af regenererende opbremsning (0-3) alt efter den ønskede kørekomfort, køreglæde og effektivitet. Det regenererende bremsesystem omfatter også et ”Brake and Hold”-system, som gør føreren i stand til at standse bilen helt ved hjælp af skiftekontakterne og samtidig genindvinde kinetisk energi.

Desuden tilpasser det intelligente regenererende bremsesystem bremsekraften i forhold til køretøjer, der er registreret foran Soul EV, så kørslen bliver mere komfortabel og afslappet på især stejle nedkørsler.

Systemet er kombineret med et Smart Eco Pedal Guide-display i instrumentenheden, som holder føreren opdateret om batteriforbruget i realtid baseret på input fra speederen.

Soul EV – designmæssige højdepunkter
Den nye Soul har – hvad enten den drives af benzin eller el – fået et helt nyt udvendigt design, som er tro mod bilens oprindelige design, der med sit iøjnefaldende udseende elskes af mange fans over hele verden. Den nye Soul EV er bygget efter samme princip, men den er tilført en unik styling, som giver den sin helt egen karakter.

Soul EV har nydesignede kofangere foran og bagpå, der giver et mere elegant og aerodynamisk look. Den har et panel i stedet for kølergrillen på den konventionelle Soul, og der sidder den let tilgængelige klap til opladningsstikket i førersiden. Soul EVs unikke LED-forlygter er på imponerende vis integreret øverst på overkanten af bilens front, som forløber i hele bredden og giver bilen en bred og stabil fremtræden. EVs ”ansigt” fuldendes af unikke tågeforlygter, og set fra siden har nul-emissions-bilen sit eget 5-egede 17” alufælgdesign, som adskiller sig fra andre Soul-modeller.

Passende teknologi til en helt igennem moderne bil
Soul EV er udstyret med en lang liste af avancerede features, der øger sikkerheden, forbedrer køreoplevelsen og gør det nemt at betjene og eje bilen.

Afhængigt af land fås Soul EV med række af KIAs avancerede førerassistentsystemer og en lang liste af standard- og ekstraudstyr.

Teknologien i kabinen omfatter en hightech ”shift by wire”-drejekontakt til gearskift, og infotainmentsystemet i Soul er baseret på en 10,25” touchscreen i farver med bakkamera og parkeringshjælp. Infotainmentpakken understøttes af Apple CarPlay og Android Auto og trådløs Bluetooth-opkobling med stemmegenkendelse. Systemet er kombineret med et audiosystem med seks højttalere og USB-tilslutning samt betjeningselementer til audiosystemet på rattet.

Sikkerheden er i højsædet i alle nye KIA modeller, og Soul EV er ingen undtagelse. Afhængigt af land er bilen udstyret med op til syv airbags (frontairbag til fører og forsædepassager, sideairbags i forsæderne, gardinairbags med rulningssensor og knæairbag i førersiden) og en række sikkerhedssystemer i bilen. De omfatter blandet andet antiblokeringsbremser, traction control, elektroniske stabilitetskontrol, Hill Start Assist Control, fodgængerbeskyttelse og dæktryksovervågningssystem.

Den aktive sikkerhed er lige så vigtig, og, afhængigt af land, er Soul tilgængelig med en række avancerede førerassistentsystemer. De tilgængelige systemer omfatter Forward Collision Warning (FCW), frontassistent til undgåelse af kollisioner (FCA), vognbaneadvarsel (LDW), vognbaneassistent (LKA), træthedsregistrering (DAW), intelligent fartpilot med Stop & Go, advarsel om biler i den blinde vinkel (BSW), assistent til tværgående trafik bagved (tilgængelig) og parkeringshjælp bagpå.

Som noget unikt for Soul EV fås et opgraderet ”UVO”-telematiksystem, så ejerne kan overvåge og betjene en lang række af bilens features. Førerne har adgang til informationer om batteriet og opladningsstatus, opdateringer om ladestationer i realtid og en funktion til planlægning af opladning. Panikmeddelelser gør det muligt for bilen at sende en meddelelse til serveren, hvis panikalarmen udløses, hvorefter bilen ringer op til alarmcentralen og oplyser bilens position via GPS – i den forbindelse aktiveres en livemikrofon, så alarmcentralens medarbejdere kan kommunikere med personerne i bilen. UVO-telematiksystemet byder også på funktionen ”Send2Car” med POI’er og punkter på ruten, så ejerne kan planlægge en rute eller et roadtrip med punkter på ruten og sende ruten direkte til navigationssystemet i Soul EV.

Sould EV produceres i Korea og kommer til salg i Europa i 2019