Årets Bil i Norge er...


I et stærkt finalefelt af hele ni biler kunne juryen bag Årets Bil offentliggøre Jaguar I-PACE som Årets Bil 2019 i Norge.

I begrundelsen for titlen til Jaguar I-PACE hedder det blandt andet: ”Det er debut, der afkræver respekt. Jaguar I-PACE løfter premium begrebet blandt dagens elbiler. Kvalitet og køredynamik er blandt de helt store styrker i Jaguar I- PACE. Jaguar har skabt en elektrisk bil, der er underholdende at køre, har god rækkevidde, og har et klart Land Rover DNA. Syv af otte jurymedlemmer havde Jaguar I-PACE som vinder – det er lang tid siden at afgørelsen har været så klar.”, hedder det i begrundelsen fra Juryformand Esben Stenssrud.

Hos Jaguar Land Rover globalt er titlen en, der giver genlyd
”Dette er et meget stolt øjeblik for os. I-PACE er Jaguars første elektriske bil, så at vinde Car of the Year i et af verdens største elbilmarkeder, er en meget vigtigt. Vi er meget stolte over at modtage prisen fra de norske medier for vores første helt elektriske bil. At få sådan en pris i et af verdens førende elbillande er virkelig en ære.", siger Prof Dr Ralph Speth.

Norsk glæde
Også i Norge er der naturligvis glæde. ”Det er helt fantastisk. Jaguar har været et meget lille mærke på det norske marked, men med Jaguar I-PACE har vi visse måneder mere end 10 doblet vores Jaguar salg. Jaguar I-PACE er blevet den vigtigste bil for os overhovedet, og at vinde titlen i Norge – Europas største elbilmarked med meget erfarne og kritiske forbrugere og journalister, giver denne titel endnu mere vægt.”, siger salgsdirektør John Helmesen.

I alt er der solgt 3150 Jaguar I-PACE i Norge – og næste år er det ambitionen at sælge endnu flere. Noget som kåringen kan være med til at få til at lykkes.

I alt kører der år til dato 178.521 elbiler rundt i Norge. Alene indtil nu er der solgt knap 40.000 elbiler, hvilket giver en markedsandel på hele 29 % for elbiler alene. Tager man også hybridbilerne med, så er 60 % af alle nye biler i Norge helt eller delvist elektrificeret.

Juryen bag Årets Bil 2019
Bag titlen står en jury fra norske Autofil, Dagbladet Bil og Dinside.no. I juryen deltog desuden en racerkører, en industriel designer, generalsekretæren i Norges Automobil Sports Forbund, medlem af Norsk Elbilforening, og en senioranalytiker fra autobranchen.

Konkurrenterne til Årets Bil 2019 i Norge
Hyundai Nexo
Hyundai Kona
Ford Focus
Peugeot 508
Volvo V60
Volvo XC40
Nissan Leaf
VW T-Roc

Stort tillykke til Jaguar!