Ny GLC: Intelligent teknik og nye motorer


De visuelle opdateringer er diskrete, men afgørende og ses tydeligt allerede ved første øjekast. Blandt de vigtigste nyheder i eksteriørdesignet er den ikoniske nye diamantgrill, de opdaterede stødfangere for og bag samt LED High Performance-forlygterne, der understreger referencen til Mercedes-Benz’ designlinje Sensual Purity, som går igen i det øvrige modelprogram.

I kabinen kombineres den velkendte og gennemgående fornemmelse af høj kvalitet og luksus med nyeste generation af det intelligent infotainmentsystem MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Dermed kan de fleste af bilens funktioner styres via bilens nye touchscreen, fra rattet eller med stemmen, hvor ordene ’Hey Mercedes’ vækker systemet. MBUX-systemet er desuden udstyret med kunstig intelligens, så bilen løbende lærer føreren at kende, mens den helt nye interiørassistent gør systemet i stand til at genkende håndbevægelser fra fører og passager for en mere intuitiv oplevelse af bilens funktioner.

Resultatet er en bil, der i udpræget grad udstråler individualisme og frihed, og som med sit kompromisløse design, talrige nye tekniske deltaljer og en gennemstrømmende aura af luksus taler direkte til hjertet.

Nyt motorprogram
Ved introduktionen fås den opdaterede GLC coupé med helt nye og opdaterede benzin- og dieselmotorer, der foruden større kraftoverskud også byder på lavere brændstofforbrug.

På benzinsiden står valget mellem de to varianter GLC 200 4MATIC og GLC 300 4MATIC med henholdsvis 197 og 258 hestekræfter. Begge versioner får elektrisk assistance fra det nye 48-voltssystem med bæltedrevet startergenerator, som bidrager til en endnu mere komfortabel og gnidningsfri køreoplevelse og samtidig forbedrer brændstofforbruget.


Foretrækker man dieselmotor, står valget mellem de tre udgaver GLC 200 d 4MATIC, GLC 220 d 4MATIC eller GLC 300 d 4MATIC med henholdsvis 163, 194 og 245 hestekræfter, som ligeledes alle er optimeret.

 

Priserne er endnu ukendte. Bilen forventes at lande hos forhandlerne i løbet af sommeren 2019.