Ford investerer stort i Rivian


Ford har investeret over 3 milliarder kroner i bilproducenten Rivian. Ud over investeringen indgår partnerne samarbejde om at udviklen en helt ny elbil, der skal slutte sig til Fords voksende række af elektrificerede biler.

“Dette strategiske partnerskab markerer endnu en vigtig milepæl i vores bestræbelser mod bæredygtig mobilitet,” udtaler RJ Scaringe, grundlægger og administrerende direktør i Rivian. ”Ford har længe haft bæredygtighed højt på dagsordenen, og vi ser frem til at få flere elbiler ud på vejene med vores teknologi.”

“Vi glæder os over at investere i Rivian og blive deres samarbejdspartner. Vi har et fælles mål om at skabe en bæredygtig fremtid for bilindustrien gennem innovation,” udtaler Bill Ford, Fords bestyrelsesformand.

Rivian har på papiret allerede udviklet deres to første og helt nye elbiler: Den 5-sæders pickup R1T og den 7-sæders SUV R1S. Begge vil have en rækkevidde på mere end 640 km samt en enestående kombination af ydeevne og offroad-egenskaber. De forventes at blive lanceret i slutningen af 2020.

“Rivian bringer en frisk tilgang til vores fremdrift mod nye former for intelligente køretøjer,” tilføjer Jim Hackett, Fords administrerende direktør.

Ford vil udvikle en helt ny elbil ved hjælp af Rivians fleksible ’skateboard’-platform, som skal slutte sig til Fords i forvejen planlagte portefølje af fuldelektriske biler, der består af en Mustang-inspireret SUV og en 2-tons Transit.