Danske priser på Mercedes-Benz EQC


Den danske Mercedes-Benz-importør er endelig klar med priserne på den ny EQC, som er første model fra det nye EQ-mærke fra Mercedes-Benz. Priserne begynder ved 679.998 kr. for Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC, og listen over standardudstyr er lang.

Da Mercedes-Benz EQC blev præsenteret for verdenspressen i Stockholm tilbage i september, var interessen stor. Og særligt ét spørgsmål trængte sig på: Hvad koster den? Nu er de første priser endelig klar, og de begynder ved 679.998 kr. for EQC 400 4MATIC med 408 hestekræfter og en rækkevidde på op til 417 kilometer efter den nye WLTP-målemetode.

Højt udstyrsniveau
Det er ikke kun den elektriske drivline, der gør den ny EQC til en ekstraordinær nyhed. Udstyrsniveauet er nemlig højt og omfatter blandt andet et nyudviklet navigationssystem, som automatisk tager højde for vejens forløb og tilpasser hastigheden til gavn for komfort, sikkerhed og ikke mindst strømforbrug. Systemet indgår som en integreret del af det intelligente infotainmentsystem MBUX ­– Mercedes-Benz User Experience – som blandt andet benytter kunstig intelligens og giver mulighed for 3D-navigation. Derudover er den ny EQC udstyret med de kraftfulde, adaptive MULTIBEAM LED-forlygter, bakkamera, parkeringsassistent, Blind Spot Assist, 19” letmetalfælge samt komfortudstyr som lydanlægget Advanced Sound System og lydisolerende ruder.

Mulighed for effektiv opladning
Den ny EQC kan oplades både hjemme eller i en af de mange offentlige ladestandere, og benytter man en af de offentlige hurtigladere, som findes i hele Europa, er det muligt at lade med jævnstrøm med en effekt på op til 110 kW. Her tager det blot 40 minutter at lade batteriet fra 10 – 80 procent, og selv på de længere køreture er man derfor hurtigt videre. Det er også muligt at oplade sin EQC hjemme i indkørslen med en Mercedes-Benz Wallbox.

Masser af power
Med 408 hestekræfter og et drejningsmoment på hele 760 Nm er den ny EQC både sportslig og kraftfuld. Accelerationstiden fra 0 til 100 kilometer i timen tager kun 5,1 sekund, mens topfarten er elektronisk begrænset til 180 kilometer i timen. Og til forskel for langt de fleste elektriske biler på markedet lige nu, er det muligt at bestille den ny EQC med anhængertræk, der må trække op til 1.800 kg.

Interessen omkring den ny EQC har været stor siden præsentationen, og hos Mercedes-Benz bestræber man sig på at efterkomme efterspørgslen i så vidt omfang som muligt. De første biler forventes i Danmark i løbet af sommeren.