100 % elektrisk - Skoda Enyaq


Hidtil har den heddet A+ SUVe, men nu har SKODAs første elbil på MEB-platformen fået sit rigtige navn: ENYAQ. Den nye elbil er også SKODAs første elektriske SUV, og derfor slutter navnet selvfølgelig på Q ligesom SKODAs øvrige SUV’er; KAMIQ, KAROQ og KODIAQ.

Da det er en elbil, er det oplagt, at navnet starter med et E for elektrisk, men derudover er ENYAQ inspireret af det irske navn Enya, som betyder ‘kilde til liv’. Enya kommer af det irsk-gæliske ord ‘Eithne’, der betyder ‘essens’, ‘ånd’ eller ‘princip’.

De forskellige betydninger giver forskellige perspektiver på navnet på SKODAs nye elbil. ‘Kilde til liv’ symboliserer, at det tjekkiske bilmærke, der i år fejrer 125 års-jubilæum, bevæger sig ind i ny æra med elektrisk mobilitet. ENYAQ repræsenterer en ny begyndelse, og SKODAs ingeniører og designere har været drevet af lige dele innovation og passion i udviklingen af den elektriske SUV.

SKODAs første elbil, CITIGOe iV, og plug-in-hybridbilen SUPERB iV kan bestilles nu, mens ENYAQ kommer til Danmark om et år. Inden udgangen af 2022 har SKODA flere end 10 modeller med elektrisk drivlinje, ligesom SKODA forventer, at elbiler og plug-in-hybridbiler vil udgøre 25% af SKODAs salg i 2025.