Tre nye plug-in-modeller fra Mercedes-Benz


Hvis man drømmer om at køre elektrisk til hverdag og samtidig vil have muligheden for at tage på spontane langture uden at skulle bekymre sig om at lade bilen op undervejs, tilbyder plug-in hybriderne den perfekte kombination til en elektrificeret og bekymringsfri hverdag.

Med lanceringen af de tre nye plug-in hybrider B 250 e, CLA 250 e coupé og CLA 250 e shooting brake opruster Mercedes-Benz nu for alvor i kompaktklassen, hvor fabrikanten i forvejen tilbyder A-Klasse hatchback og A-Klasse sedan som plug- in hybrid.

“Vi oplever, at flere af vores kunder efterspørger muligheden for at køre elektrisk. Samtidig har vi en ambition om, at alle nye biler såvel som produktionen af dem skal være CO2-neutral senest i 2039. Det er en stor opgave, men vi er godt på vej, og med de nye plug-in hybrid-versioner af B-Klassen, CLA coupé og CLA shooting brake tager vi et stort skridt mere i den rigtige retning,” siger salgschef hos Mercedes-Benz Danmark, Simon Lindegaard.

Velkendt og kraftfuld drivline
De tre nye medlemmer af Mercedes-Benz EQ familien er baseret på samme hybriddrivline, som allerede kendes fra A-Klassen. Og helt som i A-Klassen leverer den kraftfulde elmotor op til 102 hestekræfter, mens benzinmotoren supplerer med 160 hestekræfter, hvilket sikrer stort kraftoverskud – selv med tomt batteri.

Afhængigt af hvad føreren vælger, arbejder de to motorer enten hver for sig eller i nærmest symbiotisk samspil gennem den automatiske 8G-TRONIC gearkasse med dobbeltkobling og otte trin.

Vælger man ren eldrift, præsterer B 250 e op til 67 kilometer på en opladning, CLA shooting brake op til 68 kilometer, mens CLA coupé klarer helt op til 69 kilometer, før benzinmotoren automatisk starter op.

Alle tre modeller må desuden trække op til 1.600 kg.

Uanset om valget falder på den praktiske B-Klasse, den sportslige CLA coupé eller den elegante og rummelige CLA shooting brake, koster opgraderingen fra benzinvarianten med 163 hestekræfter til den langt mere kraftfulde og avancerede plug-in hybrid-version blot 10.000 kr.

Lad op undervejs – hvis du vil
Den lange elektriske rækkevidde gør det muligt at tilbagelægge de fleste hverdagsture helt uden brug af benzinmotoren, og selv på længere ture har man for længst passeret bygrænsen, før strømmen slipper op. Men hvis man foretrækker at køre så meget af turen som muligt på ren elkraft, hjælper bilens navigationssystem automatisk med at planlægge opladningsmuligheder undervejs. Systemet er en integreret del af det intelligente infotainmentsystem MBUX, som er standardudstyr.

Masser af udstyr
Standardudstyret omfatter blandt andet LED High Performance forlygter, digital instrumentering og parkeringspakke med bakkamera og aktiv parkeringshjælp. Derudover er det muligt at fjernstyre og forudindstille det fuldautomatisk klimaanlæg med Pre-Entry Climate Control-funktionen. Funktionen findes i Mercedes me app’en, hvorfra det også er muligt at låse bilen i og op fra afstand, aflæse værdier som kilometerstand, brændstof- og batteriniveau og spore bilen geografisk.


B 250 e fås fra 394.900 kr., CLA 250 e coupé fra 449.900 kr., mens CLA 250 e shooting brake fås fra 464.900 kr.