Ny Defender med 525 hk!


Land Rover har lanceret den kraftfulde Defender V8 som en del af en række forbedringer af sin ustoppelige og prisvindende 4x4-familie. Den nye Defender V8 med 525 hk og flagskibet Defender V8 Carpathian Edition byder på en unik kombination af ydelse og egenskaber med skræddersyede chassisindstillinger, der leverer nye niveauer af køreglæde og smidighed både på vej og i terræn.

De kraftfulde nye modeller bygger på årtiers Land Rover V8-arv – fra det oprindelige trin I med V8 i 70'erne til de nordamerikanske specifikationsmodeller fra 90'erne og den kraftfulde Defender Works V8 – mens den karakterfulde motor føjer sig til den nyeste serie af effektive Ingenium-benzin- og dieselmotorer og avancerede Plug-in Hybrid Land Rover-motorer.

V8-benzinmotoren er ikke den eneste introduktion. Der er også en ny XS-udgave, nye eksteriørdesignpakker, der giver større personaliseringspotentiale og en større 11,4” Pivi Pro infotainment-berøringsskærm (ekstraudstyr).

Defender V8 bygger på den robuste firehjulstrækkers førende egenskaber og leverer nye niveauer af ydelse og køreglæde ved at kombinere en kraftfuld 5,0-liters V8-kompressorladet benzinmotor med 525 hk og specialudviklet affjedring og gearkassetuning for at skabe den hurtigste og mest dynamisk belønnende Defender nogensinde.

Den eksklusive nye Carpathian er baseret på Defender V8 og repræsenterer det ultimative udtryk for Defenders design, ydelse og egenskaber, mens en ny XS-udgave erstatter den utroligt succesfulde First Edition og kombinerer skræddersyede design- og specifikationsforbedringer ind- og udvendigt.

Defenders personaliseringspotentiale er også blevet udvidet med introduktionen af nye eksteriørpakker. Bright Pack, Extended Bright Pack og Extended Black Pack omfatter skræddersyet eksteriørbeklædning for at fremhæve Defenders umiskendelige silhuet.

Øget konnektivitet er også en del af opdateringerne. Defenders topmoderne infotainment med Pivi Pro-touchskærm fås nu med en række attraktive nye funktioner, herunder muligheden for en større 11,4” touchskærm*. Trådløs opladning af enheder med integreret signalforstærker er nu monteret som standardudstyr med Comfort and Convenience Pack for forbedret bekvemmelighed og opkaldskvalitet.

David Hemming, Chief Product Engineer, Jaguar Land Rover, sagde: “Introduktionen af vores V8-drivlinje tilføjer en ny dimension af køreglæde og terrænegenskaber til Defender. Den er hurtig og sjov at køre i og repræsenterer det bedste fra Defender-familien, ligesom den er lige så fantastisk at køre på almindelig vej som i terræn. Vi har også udvidet hele Defenders modeludvalg med nye modeller, udstyrspakker og forbedrede forbindelsesmuligheder, så der virkelig er en Defender til alle.”

Ny Defender V8

Den nye Defender V8 er det ultimative udtryk for Land Rovers mest barske firehjulstrækkere og minder om den rige arv fra 8-cylindrede Land Rover-modeller helt tilbage til 1970'erne. Den potente, nye V8-motor med kompressor fås med både 90 og 110 karrosseridesign og leverer forbedret ydelse og køreglæde uden at gå på kompromis med Defenders ustoppelige egenskaber.

Med unik affjedring og gearkassejustering, inklusive skræddersyede fjeder- og dæmperrater og et nyt elektronisk aktivt differentiale på bagakslen, leverer den mere smidige og medrivende køreegenskaber med forbedret karrosserikontrol – alt sammen ledsaget af et karakteristisk V8-lydspor.

Kraften kommer fra Land Rovers 5,0-liters V8-kompressorladede benzinmotor, som yder 525 hk, har et drejningsmoment på 625 Nm og kører med en 8-trins automatgearkasse. Defender V8 90 accelererer fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder med en tophastighed på 240 km/t og har et brændstofforbrug på op til 6,75 km/l med CO2-udledning fra 335 g/km**.

Ekstraordinære offroad-egenskaber er et af Defenders kendetegn, og V8 tilføjer et nyt lag af førerappel med introduktionen af en ny Dynamic-program i Terrain Response-systemet – kun tilgængelig på Defender-modeller med V8-motor. Den hjælper føreren med at udnytte den mere dynamiske karakter og afbalancere køreegenskaberne i modellen med 525 hk på asfalt og løse overflader. Den er udviklet til at være den hurtigste og mest engagerende Defender-produktionsmodel nogensinde og leverer uovertruffen smidighed og køreegenskaber.

Iain Gray, Senior Manager, Powertrain Advanced Engineering, Jaguar Land Rover, sagde: “Den 5,0-liters V8-kompressorladede motor forstærker Defenders unikke karakter yderligere. Den lyder fantastisk og leverer utrolige præstationer – med køreegenskaber på et helt nyt niveau. Vores tekniske fokus har været at optimere kalibreringen af drivlinjen til Defender for at levere både responsiv ydelse på almindelig vej og fin kontrol i terrænet – alt sammen uden at gå på kompromis med Defenders ustoppelige terrænegenskaber og vadeevne.”

Større diameter og solide styrtbøjler hjælper med at reducere karrosseriets krængning i ekstreme sving, mens det unikke elektroniske aktive differentiale på bagakslen præsenterer en Yaw Controller, der giver mulighed for præcis styring af Defender V8's kurveindstilling, når den når og overstiger grænsen for vejgreb.

Omhyggelig kalibrering af den nye Dynamic program i Terrain Response 2 giver Defender V8 en mere smidig, legende og dynamisk karakter. I denne indstilling kombineres en skarpere speederrespons og skræddersyet justering af den kontinuerligt variable støddæmpning med de stivere ophængsbøsninger for øjeblikkelig styrerespons. Defender V8 optræder harmonisk med Torque Vectoring by Braking-teknologi, Traction Control-systemer og ny Yaw Controller, så den er hurtigere, mere engagerende og nemmere at styre end nogensinde før.

Defender V8 er umiddelbart genkendelig og omfatter en række unikke eksteriørforbedringer: skræddersyede eksteriøremblemer, firedobbelt udstødning med markante afgangsrør og unikke 22 "aluminiumsfælge med Satin Dark Grey finish, der tilsammen gør den mest kraftfulde model i serien til noget særligt. Defender V8 genkendes desuden på dens xenon-blå bremsekalibre og 20 "bremseskiver.

Omhyggelig akustisk justering af Defender V8's induktions- og udstødningssystemer giver en selvbevidst og autentisk lyd. Dette stemningsfulde lydspor kan optimeres ved at vælge Dynamic programmet i Terrain Response-systemet, så det passer til enhver kørselssituation.

Kunderne kan vælge mellem tre farver - Carpathian Grey, Yulong White og Santorini Black - Carpathian Grey og Yulong White med kontrasttag i Narvik Black. Eksteriørdetaljer i Shadow Atlas fuldender den nye Defender V8's markante udvendige finish.

Indvendigt er Defender V8 udstyret med sæder, der er betrukket med unikt Ebony Windsor-læder med Miko-ruskind og Robustec-detaljer, og modellerne er hver især udstyret med et unikt Ebony-tag, mens Defenders fritlagte tværbjælker har en speciel Satin Black-finish. Rattet med fire eger fremhæves af en Alcantara-kant og taktile skiftepaler i satinkrom, som er unikke for V8-modellerne. Læderet dækker airbaghuset og gearstangen, mens belyste indstigningslister er forsynet med en V8-inskription.

Defender V8 Carpathian Edition

Den eksklusive nye Defender V8 Carpathian Edition er det ultimative udtryk for performance, holdbarhed og design og repræsenterer Defender-sortimentets højdepunkt. Den fås kun i Carpathian Grey og er kendetegnet ved et kontrasttag, en kølerhjelm og - for første gang på den nye Defender - en bagklap i Narvik Black. Yderligere visuelle højdepunkter omfatter skræddersyede V8 Carpathian Edition-emblemer, trækkrog i Satin Black og markante xenon-blå bremsekalibre.

Det unikke eksteriør er udstyret med Land Rovers Satin Protection-film. Den genanvendelige PU-baserede film påføres udvendigt på karosseriet og giver firehjulstrækkeren en moderne halvmat finish, der også beskytter mod alt fra ridser på parkeringspladsen til skrammer i terrænet.

Indvendigt byder Defender V8 Carpathian Edition på de samme opgraderinger som V8 med sæder i Miko-ruskind og Robustec-detaljer, et rat beklædt med Alcantara og belyste indstigningslister.

Defender XS Edition

Den nye XS Edition erstatter den utroligt succesfulde First Edition. Den er et niveau højere end SE-modellerne og har en unik udvendig og indvendig finish. Den fås med både 90 og 110 karrosseridesign.

Udvendigt er XS-udgaven kendetegnet ved dens skræddersyede karrosserifarvede beklædning nederst og lave hjulkasser samt markante 20” Diamond Turned aluminiumsfælge med kontrastdetaljer i Satin Grey. Du kan vælge mellem fire eksteriørfarver: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone og Santorini Black.

I kabinen er XS Editions 12-vejs elektriske sæder med varme og hukommelse udført i nopret læder, mens tværbjælkerne i bilen har en børstet Light Grey pulverlakering. Oplyste indstigningslister i metal fuldender interiøret.

Omfattende standardspecifikationer omfatter elektronisk luftaffjedring, Adaptive Dynamics og Configurable Terrain Response. Derudover er XS Edition udstyret med Matrix LED-forlygter med signaturkørelys, ClearSight Rear View-teknologi og det topmoderne Pivi Pro-infotainmentsystem med Meridian-lydsystem med 10 højttalere.

XS Edition fås med et udvalg af kraftfulde og effektive drivlinjer, herunder P400 benzin, P400e elektrisk plug-in hybridbil (PHEV) og D250 mild hybrid-elbil (MHEV) diesel.

Pivi Pro-opgradering

Defender er en nyhed for modelår 2022 og fås med trådløs opladning af enheder med en signalforstærker til optimeret netværksmodtagelse og Wi-Fi-signal. 

Forbindelsesmulighederne forbedres også af den nyeste udgave af Pivi Pro infotainment, der fås med en større 11,4” touchskærm* (ekstraudstyr) for første gang. Det nye buede glasinterface er 60 procent større end standardskærmen, hvilket gør det endnu nemmere at følge navigationsrutevejledningen. Det hurtige og intuitive Pivi Pro-system reagerer øjeblikkeligt, selv når bilen startes for første gang.

En enkel menustruktur gør det muligt at tilgå de mest almindeligt anvendte funktioner direkte fra startskærmen for at reducere distraktion af føreren. Systemet kan nemt tilpasses, så det passer til individuelle kunders præferencer. Ekstra app-paneler kan tilføjes, flyttes og fjernes, mens swipe-funktionen mod venstre eller højre på skærmen hurtigt afslører de mest relevante oplysninger og sikrer, at føreren bevarer koncentrationen på vejen.   

Det avancerede navigationssystem bruger selvlærende algoritmer og dynamisk vejledning til at optimere ruteplanlægningen, mens Smart Voice Guidance ved, at lydmæssige instruktioner skal annulleres i velkendte omgivelser. Navigationskortlægning er altid opdateret takket være Defenders trådløse softwareteknologi.

Intelligent læring gør det muligt for navigationssystemet at identificere ruter, som kunderne bruger regelmæssigt, selv uden at indtaste en destination, og bruge disse oplysninger til at informere førerne om den hurtigste vej til deres sandsynlige destination baseret på de aktuelle trafikforhold. Hvis en hurtigere rute bliver tilgængelig, vil Pivi Pro foreslå dette som et alternativ.

Større individualisering med nye eksteriørpakker

Kunderne kan nu vælge mellem tre nye eksteriørdesignpakker. Bright Pack, Extended Bright Pack og Extended Black Pack udvider den nye Defenders muligheder for personlig tilpasning yderligere.

Bright Pack fås til alle Defender-modeller og omfatter en Noble Chrome-finish til de forreste og bageste bundskjolde samt en kølergrill-lister og emblemer i Noble Chrome. Extended Bright Pack tilfører Ceres Silver til undervognsbeklædningen og hjulkasserne nederst.

De kunder, der vælger Defender X, Defender X-Dynamic og Defender V8, kan vælge den nye Extended Black Pack. Den tilbyder en Gloss Black finish til de forreste og bageste bundskjolde, kølergrill-listerne, den riflede finish på kølergrillen, emblemerne, den nederste karrosseribeklædning og hjulkasserne for et diskret og selvbevidst look.