BMW i4 endelig afsløret!


Indtil nu har BMW i4 kun været vist som konceptbil, men i dag rullede den færdige produktionsmodel ud på scenen under BMW Group Annual Conference i München. BMW i4 lanceres senere i år som den fjerde fuldelektriske model fra BMW.

 

”På samme dag, som vi løfter sløret for BMW iX i to forskellige udgaver, trækker vi dagens anden kanin op af hatten og viser den produktionsklare BMW i4”, siger Mette Bøgeskov Lolholm, Corporate Communications Manager hos BMW Danmark.

 

Konceptbilen BMW i4 Concept så dagens lys i marts 2020. Her, et år senere, præsenteres så den produktionsklare model, som ikke ligger langt fra konceptbilen.

 

Fjerde fuldelektriske BMW
BMW i4 er en fuldelektrisk firedørs Gran Coupé, som bliver tilgængelig i forskellige versioner med en rækkevidde på op til 590 km (WLTP). Med en effekt på op til 530 hestekræfter kan BMW i4 accelerere fra 0-100 km/t på omkring 4 sekunder.

”Med BMW i4 elektrificeres selve kernen i BMW. Køreglade biler i mellemklasse-segmentet har gennem mange år været fundamentet, som selskabet har bygget på. På mange måder bliver BMW i4 summen af en perfekt BMW – bare helt elektrisk. Vi kan glæde os til at se de første biler på danske veje i slutningen af året”, fortsætter Mette Bøgeskov Lolholm.

 

Balanceret sprinter
Den fascinerende acceleration er kun ét aspekt af de overlegne egenskaber, der definerer BMW i4. Andre kendetegn omfatter dens spontane reaktioner på hver bevægelse – ikke kun fra speederpedalen, men også fra styretøjet og bremsepedalen. Forudsætningerne for dette er bilens lange akselafstand, brede sporvidde, store hjul samt det stive karrosseri, det lave tyngdepunkt og en optimal vægtfordeling.

 

BMW 3- og 4-serien har altid været rettesnoren for den ideelle balance mellem dynamiske egenskaber og komfort i klassen. Med den helt nye BMW i4 defineres målestokken nok en gang – med ren elektrisk køreglæde. Modellen kommer også i en M Performance-udgave. Dermed har det tyske mærkes store elektriske satsning nu også nået de mest sportslige modeller.

 

Først og fremmest en BMW
Den fuldelektriske firedørs Gran Coupé er først og fremmest en umiskendelig BMW, bygget til både små, snørklede veje som til langture.

 

BMW i4 bygges på femte generations BMW eDrive-teknologi. Den elektriske motor, ladeenheden og højspændingsbatteriet er nyudviklet og gør det muligt for BMW, at tage et nyt og vigtigt fremskridt med de elektriske drivlinjer.

 

Mere information om BMW i4 vil blive frigivet i løbet af den kommende tid.