BMW pręsenterer C400 X og C400 GT


Med BMW C 400 X og C 400 GT præsenterede BMW Motorrad i 2018 for første gang to scootere i midsize-segmentet. Siden da har C 400 X imponeret kunder i storbyerne med sine dynamiske køreegenskaber, mens C 400 GT har stået for overbevisende Gran Turismo-egenskaber til de lidt længere ture takket være dens store udvalg af komfortfunktioner. Begge modeller bliver nu opgraderet med tekniske optimeringer og nye farver og styling-muligheder.
 

Effektiv motorstyring med E-gas
Den effektivitetsoptimerede etcylindrede motor med CVT-gearkasse har en effekt på 34 hestekræfter ved 7.500 omdrejninger per minut og et drejningsmoment på 35 Nm ved 5.750 omdrejninger per minut. Motoren er blevet EU 5-homologeret med elektronisk gashåndtag (E-gas), elektrisk gasspjældsventil samt et nyt motorstyringssystem.

 

Yderligere optimeringer dækker modificering af katalysatoren, ændringer på topstykket, en ny bredspektret luftsensor, sensor på generatordækslet samt en optimeret ledningsføring. Alt dette giver en øget respons og tomgangsstabilitet. Ud over E-gas og ny motorstyring, bidrager de optimerede fjedre i centrifugalkoblingen også til at øge motorens kørestabilitet. En ny optimeret bagsvinger sikrer minimale vibrationer og maksimal komfort.

 

Stabil i alle situationer
Den tekniske optimering giver også de to modeller en forbedret automatisk stabilitetskontrol (ASC). I stedet for den tidligere manuelle rekalibrering – fx ved skift af dæk – har det nye system automatisk kalibrering af omkredsen på dækket. Desuden er den nye ASC designet til betydeligt lavere friktionsværdier end før. Dette er mærkbart med en mere følsom respons og øget komfort - især på våde og glatte veje. Her er det nu ikke længere nødvendigt at deaktivere ASC’en.

 

Bremsesystemet er også optimeret med nye bremsekalibre, og dobbeltskivebremsesystemet foran betyder et mere stabilt og klart defineret bremsepunkt. Dette ledsages af justerbare håndtag, der aktiverer bagbremsen til venstre og forbremsen til højre for en symmetrisk nedbremsning.

 

Flotte farver og individuel styling
De to nye modeller fås begge med nye farve- og stylingmuligheder. BMW C 400 X fås nu i farven Granite Grey og stylingmuligheden ”Sport”. BMW C 400 GT fås i farven Kallisto Grey og stylingmuligheden ”Triple Black”.

 

Lancering og pris
De to nye modeller triller ud på de danske veje i maj måned med følgende priser:

 

BMW C 400 X: kr. 71.500
BMW C 400 GT: kr. 83.200