Ny visuel identitet til Dacia


Et helt nyt logo og nye farver indvarsler et nyt Dacia. Det nye design understreger mærkets fokus på autencitet, simpelhed og robusthed.

Da Denis Le Vot – General manager Dacia - i begyndelsen af januar afslørende den kommende C-segment bil fra Dacia kaldet Bigster, var det samtidig startskuddet til et nyt kapitel i Dacia historien.

Ikke alene er mærket nu en helt selvstændig forretningsenhed, det er også et mærke, der er i gang med at redefinere sig selv. Og den mest synlige måde at gøre dette på, er ved at lancere nyt logo og nye farver. Væk er den blå farve og de runde bogstaver. Ind er kommet grå og grøn - og logoet er nu kantet og robust.

Dacia er stadig tro mod den oprindelige ide med value for money og pålidelige biler uden så mange dikkedarer, men nye værdier som robust, enkelt og autentisk er kommet til. Less er med andre ord More, når man taler Dacia.

Denis Le Vot, General Manager, beskriver Dacia således: "Mærket definerer det essentielle. Det er et mærke, der både er tilgængelig rent prismæssigt – og samtidig attraktiv. Dacias placering i markedet er lige så unik som den dag det startede, og vi vil vokse i de kommende år.”.

Dacia goes green
Fornyelsen af Dacias logo handler både om det fulde navn, men også af det nye emblem, som kobler D og C sammen på en helt særlig måde. Det nye logo har et stærkt visuelt udtryk, og er helt sit eget. Det er simpelt og nemt at identificere, og afspejler på den måde også bilerne.

De blå farver er nu ved at være fortid – I stedet bygges den farvemæssige palet op omkring kaki-grøn – en stærk reference til det outdoor image som blandt andet Dacia Duster er udtryk for. Udover den kaki grønne vil man også se terracotta og sandfarve. Alt sammen naturfarver.

Fra juni vil den nye visuelle identitet begynde at blive bredt ud i alle de forskellige kommunikationskanaler som brochurer og online sites, mens Dacia forretningerne vil skifte til den nye visuelle identitet i begyndelsen af 2022. Når det kommer til logo på bilerne, vil de finde på plads i slutningen af 2022.