Opdatering af BMW 8-serie


Da BMW 8-serie Coupé blev lanceret i 2018 i forbindelse med 24-timers løbet på Le Mans i Frankrig, var det et helt nyt kapitel til BMW’s lange og traditionsrige historie med sensationelle sportsvogne. BMW 8-serie Coupé blev udviklet parallelt med BMW M8 GTE, som var racerudgaven, der deltog i det legendariske løb.

I foråret 2019 smed BMW så endnu en trumf på bordet med lanceringen af BMW 8-serie Cabriolet, og i efteråret 2019 blev serien komplet med lanceringen af BMW 8-serie Gran Coupé.

Det kommende forår bliver trioen opdateret med nyt design udvendigt og indvendigt samt nye individualiseringsmuligheder.

Som en hyldest til BMW M afdelingens 50 års jubilæum her i 2022 – og for at understrege de sportslige gener – kan der tilvælges et historisk ”BMW Motorsport”-logo foran og bagpå samt på fælgene. Logoet er en reminiscens fra det originale BMW M-logo fra de første racerbiler i 1973.

Luksus i tre forskellige modeller
De tre individuelle modeller tilbyder hver sin fortolkning af sportslige egenskaber og luksus.
•    BMW 8-serie Coupé er den klassiske model, der har lige linjer til de legendariske racerbiler fra BMW.
•    BMW 8-serie Cabriolet kombinerer de sportslige præstationer med den karakteristiske ”open air”-følelse. Det elektriske stoftag kan åbnes og lukkes automatisk på 15 sekunder med et tryk på en knap.
•    Trioen fuldendes af BMW 8-serie Gran Coupé som den rummelige og komfortable udgave, der er som skabt til langture.

På det danske marked kan der vælges mellem to motorvarianter i hver af de tre modeller:
•    BMW M850i xDrive med en 4,4 liters V8-benzinmotor med 530 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 750 Nm. Bilen kører fra 0-100 km/t på henholdsvis 3,9 sekunder (Coupé og Gran Coupé) og 4,1 sekunder (Cabriolet).
Pris fra kr. 2.366.500.
•    BMW M8 Competition med V8-motor og M TwinPower Turbo-teknologi, som yder 625 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 750 Nm. Kræfterne leveres direkte ned i asfalten via en ottetrins M Steptronic automatgearkasse med Drivelogic og M xDrive firehjulstræk. Dette giver en tid fra 0-100 km/t på henholdsvis 3,2 sekunder (Coupé og Gran Coupé) og 3,3 sekunder (Cabriolet).
Pris fra kr. 3.245.000.

Opdateringer, der lyser op

Den mest iøjnefaldende opdatering er den nydesignede front med belyste BMW nyrer med ”Iconic Glow”, som aktiveres, når bilen åbnes, og som manuelt kan slås til eller fra. I kabinen er betjeningsskærmen vokset til 12,3” og BMW Individual Merino læderindtrækket bidrager til den luksuriøse oplevelse.


Standardudstyret omfatter en række nye assistentsystemer for automatiseret kørsel og parkering, herunder Driving Assistant og Parking Assistant.

Der kan tilvælges helt nye farver, indtræk og hjulvarianter, så muligheden for individualisering er nærmest uendelig.